Tesla

Momenteel rijden er 98.891 Tesla personenauto's rond in Nederland.

Huidig aantal Tesla personenauto's op de Nederlandse weg


Zie hieronder het aantal eerste toelatingen van alle Tesla's op de openbare weg in NederlandDe meest populaire modellen in Nederland zijn de Model 3 met 53.414 stuks, Model Y met 27.303 stuks, Model S met 12.471 stuks, Model X met 5.597 stuks en Roadster met 97 stuks.

Modellen van Tesla als personenauto op de Nederlandse weg


Merk + ModelAantal personenauto's
Tesla Model 353.414
Tesla Model Y27.303
Tesla Model S12.471
Tesla Model X5.597
Tesla Roadster97
Onbekend9
98.891

Opmerking: We proberen alle voertuigen vanuit de RDW te matchen met het juiste model, voor 9 personenauto's is dat helaas nog niet gelukt.


Top 15 personenauto's van Tesla in de afgelopen 12 maanden


Bekijk hier de populairste modellen tussen 1 juni 2023 en 1 juni 2024.

Merk + ModelAantal personenauto's
Tesla Model Y16.496
Tesla Model 38.721
Tesla Model S365
Tesla Model X303
Tesla Roadster4
25.889

Onze database is bijgewerkt tot 20 juni 2024.Over Tesla Personenauto's


Tesla: de revolutie in de auto-industrie

Tesla, het automerk dat in de afgelopen jaren de auto-industrie op zijn kop heeft gezet. Met zijn innovatieve elektrische auto's en baanbrekende technologieën heeft Tesla een revolutie teweeggebracht in de wereld van de mobiliteit. In dit artikel duiken we dieper in de geschiedenis van Tesla, de verschillende modellen die het merk heeft gelanceerd en de impact die het heeft gehad op de auto-industrie en de maatschappij als geheel.

Geschiedenis van Tesla

Tesla werd in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marc Tarpenning, met als doel elektrische auto's te produceren die de conventionele benzineauto's zouden kunnen vervangen. Het bedrijf werd al snel opgemerkt door Elon Musk, die in 2004 investeerde in Tesla en uiteindelijk de leiding overnam. Onder leiding van Musk groeide Tesla uit tot een van de meest innovatieve en invloedrijke automerken ter wereld.

Het eerste model dat Tesla op de markt bracht was de Tesla Roadster, een elektrische sportwagen die in 2008 werd gelanceerd. De Roadster was een groot succes en vestigde de reputatie van Tesla als pionier op het gebied van elektrische auto's. In de jaren die volgden bracht Tesla verschillende andere modellen uit, waaronder de Model S, Model X en Model 3.

De Model S, gelanceerd in 2012, was het eerste volledig elektrische luxe sedan van Tesla. Het werd al snel een favoriet onder autoliefhebbers vanwege zijn indrukwekkende prestaties en geavanceerde technologieën. De Model X, gelanceerd in 2015, was de eerste volledig elektrische SUV van Tesla en bood een combinatie van ruimte, comfort en prestaties die ongeëvenaard was in zijn klasse. De Model 3, gelanceerd in 2017, was bedoeld als een meer betaalbare optie en werd al snel een van de best verkochte elektrische auto's ter wereld.

Impact op de auto-industrie

Tesla heeft de auto-industrie op verschillende manieren beïnvloed en uitgedaagd. Ten eerste heeft Tesla laten zien dat elektrische auto's niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook krachtiger, sneller en leuker om te rijden dan traditionele benzineauto's. Dit heeft andere autofabrikanten aangemoedigd om ook in te zetten op elektrische voertuigen en heeft geleid tot een grotere acceptatie van elektrische mobiliteit onder het grote publiek.

Daarnaast heeft Tesla de lat hoger gelegd als het gaat om technologische innovatie in de auto-industrie. De auto's van Tesla zijn voorzien van geavanceerde systemen voor autonoom rijden, over-the-air software-updates en een uitgebreid infotainmentsysteem. Deze technologieën hebben de standaard gezet voor wat consumenten kunnen verwachten van een moderne auto en hebben andere autofabrikanten gedwongen om hun eigen technologische ontwikkeling te versnellen.

Tesla heeft ook een revolutie teweeggebracht in de manier waarop auto's worden verkocht en onderhouden. In plaats van te vertrouwen op een netwerk van dealers, verkoopt Tesla zijn auto's rechtstreeks aan consumenten via zijn online winkel en showrooms. Dit heeft geleid tot een meer transparante en klantgerichte benadering van de verkoop van auto's en heeft de traditionele dealermodellen uitgedaagd.

Maatschappelijke impact

Naast de impact op de auto-industrie heeft Tesla ook een bredere maatschappelijke impact gehad. Door de productie van elektrische auto's te stimuleren, heeft Tesla bijgedragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en de strijd tegen klimaatverandering. Elektrische voertuigen stoten geen schadelijke gassen uit en verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, waardoor ze een duurzamere optie zijn voor transport.

Daarnaast heeft Tesla bijgedragen aan de groei van de markt voor elektrische mobiliteit en heeft het andere fabrikanten aangemoedigd om ook in te zetten op elektrische voertuigen. Dit heeft geleid tot een grotere beschikbaarheid van elektrische auto's en heeft de acceptatie van elektrische mobiliteit vergroot onder consumenten en overheden.

Tesla heeft ook een rol gespeeld in de ontwikkeling van autonome voertuigen en heeft bijgedragen aan de vooruitgang van deze technologie. Autonome voertuigen hebben het potentieel om de verkeersveiligheid te verbeteren, files te verminderen en de mobiliteit toegankelijker te maken voor mensen met beperkingen. Door te investeren in autonome technologieën heeft Tesla bijgedragen aan de ontwikkeling van deze veelbelovende technologie.

Toekomst van Tesla

De toekomst van Tesla ziet er rooskleurig uit, met plannen voor de lancering van nieuwe modellen en technologieën die de grenzen van de auto-industrie verder zullen verleggen. Tesla heeft aangekondigd dat het werkt aan een elektrische vrachtwagen, de Tesla Semi, die naar verwachting in de komende jaren op de markt zal komen. Daarnaast werkt Tesla aan de ontwikkeling van een elektrische pick-up truck, de Tesla Cybertruck, die veelbelovend is ontvangen door het publiek.

Tesla blijft ook investeren in autonome technologieën en heeft plannen om een netwerk van autonome taxi's te lanceren, waarbij eigenaars van Tesla-auto's hun voertuigen kunnen delen met anderen en geld kunnen verdienen terwijl ze niet in gebruik zijn. Deze ontwikkeling heeft het potentieel om de manier waarop we ons verplaatsen ingrijpend te veranderen en de traditionele taxidiensten uit te dagen.

Zoek op kenteken

europa
NL
 

Zoek op merk of model

Zoek op merk of model auto, motor, scooter etc.

Top 5

Tesla personenauto's die de afgelopen 12 maanden op kenteken gezet zijn.

  1. Tesla Model Y (16.496x)
  2. Tesla Model 3 (8.721x)
  3. Tesla Model S (365x)
  4. Tesla Model X (303x)
  5. Tesla Roadster (4x)
Top